Att leva i tidens ytvatten

”Bodenskolan” är namnet på en gruppering av 14 konstnärer som var verksamma i Boden på 50- och 60-talen. De anordnade kurser, målarresor och utställningar ihop; umgicks, lärde av och inspirerade varandra. Av dessa 14 blev många väletablerade och kunde så småningom leva på sin konst, medan andra hade ett civilt yrkesliv och ägnade sin fritid åt konsten. Men de är allihop tillsammans en viktig del av den Norrbottniska konsthistorien och de var – med gnet och stret i ett mer kulturkargt klimat – med om att lägga grunden för dagens norrbottniska konstliv.

Boken har sammanställts av Havremagasinet, Boden. Havremagasinet är idag en av Sveriges största konsthallar. Konsthallen visar utställningar med lokal kulturhistorisk förankring, tillsammans med nordisk och internationell samtidskonst som handlar om olika teman. Författare; Bertil Sundstedt. Grafisk form Peter Sundström. Omslagsbild Jean Carlbrand. Tryckeri Bulls Graphics. 14 sidor. Inbunden, hård pärm.

Boken är slutsåld. 

Karl Petersen

av Karl Petersen

Hej! Jag heter Karl Petersen. Mellan 2003 och 2013 var jag Luleås kommunalråd. Nu är jag pensionär och äger förlaget Ordfirman. Förlaget vänder sig till författare från Norrbotten som skriver om musik och kultur. Ordfirman slåss för kulturen.